Meksikansk tomatsuppe
Jeg synes tomatsuppe er utrolig godt. Denne suppen er i utgangspunktet en basic tomatsuppe, men den er tilsatt litt mer krydder. Det gjør bare at den blir enda bedre, spør du meg. 🙂
Til 4 personer trenger du:
1 løk
1 gulrot
2 ts. chilipulver (eller 1 chili)
2 bokser hakket tomat
2 ss tomatpure
1 buljongterning
4 dl. vann
3 ts spisskummen
2 ts basilikum
Salt og pepper
50 g. kremost med den smaken du liker best. Jeg pleier å bruke hvitløk og urter (kan sløyfes)
Evt. kokte egg, kokt pasta
Slik gjør du:
– Fres løk, gulrot og chili i en gryte med litt smør.
– Tilsett chilipulver og spisskummen, og la dette frese med i et min.
– Ha i hakkede tomater, tomatpure, buljongterningen, vannet og basilikum.
– La suppa småkoke i ca. 25 minutter.
– Rør inn kremosten og mos suppa med en stavmikser.
– Serveres som den er, eller med kokte egg, makaroni eller kjøttdeig.