Meksikansk tomatsuppe

Jeg synes tomatsuppe er utrolig godt. Denne suppen er i utgangspunktet en basic tomatsuppe, men den er tilsatt litt mer krydder. Det gjør bare at den blir enda bedre, spør du meg. 🙂

Til 4 personer trenger du:

1 løk

1 gulrot

2 ts. chilipulver (eller 1 chili)

2 bokser hakket tomat

2 ss tomatpure

1 buljongterning

4 dl. vann

3 ts spisskummen

2 ts basilikum

Salt og pepper

50 g. kremost med den smaken du liker best. Jeg pleier å bruke hvitløk og urter (kan sløyfes)

Evt. kokte egg, kokt pasta

Slik gjør du:

– Fres løk, gulrot og chili i en gryte med litt smør.

– Tilsett chilipulver og spisskummen, og la dette frese med i et min.

– Ha i hakkede tomater, tomatpure, buljongterningen, vannet og basilikum.

– La suppa småkoke i ca. 25 minutter.

– Rør inn kremosten og mos suppa med en stavmikser.

– Serveres som den er, eller med kokte egg, makaroni eller kjøttdeig.