Matpakkemuffins

Perfekte å legge i matpakken sammen med agurkskiver, cherrytomater, gulrøtter og sukkererter. Kesam smaker veldig godt som dip ved siden av.

 

Dette er en grunnoppskrift. Etter hvert som du har laget dem noen ganger kan du prøve deg frem med både andre meltyper, melkeprodukter som cottage cheese, kesam, yoghurt osv. Du kan også ha paprika, erter, løk og andre grønnsaker i.

Til 8 store muffins, trenger du:

2 dl sammalt hvete, fin

2 dl hvetemel/grov

1 ss olje (bruk gjerne oljen fra tomatene)

1,5 ts bakepulver

4 dl skummet kulturmelk (eller melk blandet med yoghurt naturell)

Fyll:

200 g skinke

100 g gulost

30 g soltørkede tomater

1 ss tørkede urter (pizzakrydder)

Slik gjør du:

– Skjær soltørkede tomater, ost og skinke i små terninger, eller bruk smårettskinke og revet ost.

– Bland mel, bakepuver, melk og olje lett sammen i en stor bolle.

– Tilsett fyllet og bland forsiktig.

– Fordel røreni 8 store muffinsformer, og stek de midt i ovnen i 25-30 minutter.

– Avkjøl på rist.