Grove matpakkemuffins

Perfekte å ha med i matpakka
Grove matmuffins lager du på 1-2-3, med det fyllet du selv synes er godt. Fryser du de, kan du ta opp en før du drar på jobb eller skole, og de vil tine i matboksen slik at de er klare til lunsj eller når du trenger et lite mellommåltid.
Til 12 muffins trenger du:
1 dl. havregryn
2 dl. sammalt rug, grov
2 dl. hvetemel (bytt gjerne ut halvparten eller alt med grovt mel)
1/2 ts. salt
2,5 ts. bakepulver
1 egg
2 dl. melk
2 ss. kesam
100 g. revet ost
100 g. kokt skinke i biter
1 ts. sambal oelek (kan sløyfes)
Evt. 1/2 paprika i små biter, litt vårløk, noen soltørkede tomater i små biter
Evt. 2 ts basilikum og/eller 2 ts. hvitløkpulver
Slik gjør du:
– Ha mel, salt og bakepulver i en bakebolle.
– Tilsett sammenvispet egg, melk, kesam og sambal oelek og elt det hele sammen.
– Rør inn ost, skinke, krydder og grønnsaker til alt er godt blandet.
– Ha en godt spiseskje deig i hver muffinsform. Jeg brukte små muffinsformer.
– Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 15 min.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.
Linda og Anniken
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!