Grove matpakkemuffins

Perfekte å ha med i matpakka

Grove matmuffins lager du på 1-2-3, med det fyllet du selv synes er godt. Fryser du de, kan du ta opp en før du drar på jobb eller skole, og de vil tine i matboksen slik at de er klare til lunsj eller når du trenger et lite mellommåltid.

Til 12 muffins trenger du:

1 dl. havregryn

2 dl. sammalt rug, grov

2 dl. hvetemel (bytt gjerne ut halvparten eller alt med grovt mel)

1/2 ts. salt

2,5 ts. bakepulver

1 egg

2 dl. melk

2 ss. kesam

100 g. revet ost

100 g. kokt skinke i biter

1 ts. sambal oelek (kan sløyfes)

Evt. 1/2 paprika i små biter, litt vårløk, noen soltørkede tomater i små biter

Evt. 2 ts basilikum og/eller 2 ts. hvitløkpulver

Slik gjør du:

– Ha mel, salt og bakepulver i en bakebolle.

– Tilsett sammenvispet egg, melk, kesam og sambal oelek og elt det hele sammen.

– Rør inn ost, skinke, krydder og grønnsaker til alt er godt blandet.

– Ha en godt spiseskje deig i hver muffinsform. Jeg brukte små muffinsformer.

– Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 15 min.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply