Makroner

De små, søte fristelsene som passer til alle anledninger. Fyllet kan varieres og det samme kan fargene. Her har vi laget en påskevariant med sjokoladefyll.

Nydelig 🙂

Til ca 50 makroner, trenger du:

– 125 g lyst mandelmel (vi brukte risenta, som fåes på meny og i Sverige)

– 225 g melis

– 4 normalstore eggehviter (disse må være romstempererte)

– 25 g sukker

– Konditorfarge etter ønske

Sjokoladekrem:

– 100 g sjokolade (lys eller mørk kokesjokolade)

– 0,5 dl fløte

– 35 g smør

Slik gjør du:

– Ha mandelmelet i en bolle og sikt i melisen. Bland godt.

– Visp eggehvitene stive. De skal være så stive at du kan snu bollen på hodet. Visp i sukkeret, litt av gangen.

– Bland forsiktig eggeblandingen i mandlene. Pass på at du ikke rører for mye. Ha i konditorfarge.

– Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut små sirkler på et stekebrett med bakepapir.

– La de stå og hvile i minst 10 minutter, til det dannes en hinne på dem.

– Stekes midt i ovnen på 160 grader i 10-12 minutter.

Sjokoladekremen:

– Smelt sjokolade med fløte over svak varme.

– Rør inn smøret og sett til avkjøling.

– Når makronene er kalde smører du ønsket lag med krem på og legger en annen på toppen.

Makronene smaker aller best etter et par dager i kjøleskapet 🙂

 

Sunn og Mett-3