Maissuppe med jalapenoquesadillas

Mannen hjemme ble veldig skeptisk da jeg sa at vi skulle ha maissuppe, men han endte med å si at dette var en kjempegod suppe! Og det må jeg absolutt si meg enig i. Enkel og rask å lage, og quesadillasene ved sidene av passer perfekt til. 🙂

 

Til 2 – 3 personer trenger du:

Maissuppe:

1 stor boks mais (340 g.)

4 poteter

1 løk

1 chili

2 buljongterninger (jeg brukte kyllingbuljong)

1,2 dl. vann

1 dl. creme fraiche

Salt

Quesadillas:

4 tortillalefser

100 g. revet gulost

1 dl. jalapenos fra glass, grovhakket

1 dl. creme fraiche

Slik gjør du:

Maissuppe:

– La maisen renne godt av, og sett ca. 1/2 dl. til side.

– Skrell og skjær potetene i terninger og finhakk løk og chili.

– Stek maisen (ikke det du satt bort), potetterningene, løken og chilien raskt i litt olje i en stor kjele.

– Hell over vannet og ha i buljongterningene. La det koke under lokk i ca. 15 minutter.

– Stek resten av maisen i en tørr, varm stekepanne til den har fått fin farge.

– Kjør suppen glatt med en stavmikser, smak til med salt og rør ned i creme fraiche. Varm opp suppen, men det skal ikke koke.

Quesadillas:

– Bland ost, hakkede jalapenos og creme fraiche.

– Smør blandingen utover to av tortillalefsene, og legg de to andre over. Trykk sammen. Du har nå to doble lefser.

– Stek lefsene i en tørr stekepanne i ca. 3 minutter på hver side. Skjær de i trekanter med en pizzaskjærer.

– Server suppen med ristet mais og quesadillas.