Maissuppe med jalapenoquesadillas
Mannen hjemme ble veldig skeptisk da jeg sa at vi skulle ha maissuppe, men han endte med å si at dette var en kjempegod suppe! Og det må jeg absolutt si meg enig i. Enkel og rask å lage, og quesadillasene ved sidene av passer perfekt til. 🙂
Til 2 – 3 personer trenger du:
Maissuppe:
1 stor boks mais (340 g.)
4 poteter
1 løk
1 chili
2 buljongterninger (jeg brukte kyllingbuljong)
1,2 dl. vann
1 dl. creme fraiche
Salt
Quesadillas:
4 tortillalefser
100 g. revet gulost
1 dl. jalapenos fra glass, grovhakket
1 dl. creme fraiche
Slik gjør du:
Maissuppe:
– La maisen renne godt av, og sett ca. 1/2 dl. til side.
– Skrell og skjær potetene i terninger og finhakk løk og chili.
– Stek maisen (ikke det du satt bort), potetterningene, løken og chilien raskt i litt olje i en stor kjele.
– Hell over vannet og ha i buljongterningene. La det koke under lokk i ca. 15 minutter.
– Stek resten av maisen i en tørr, varm stekepanne til den har fått fin farge.
– Kjør suppen glatt med en stavmikser, smak til med salt og rør ned i creme fraiche. Varm opp suppen, men det skal ikke koke.
Quesadillas:
– Bland ost, hakkede jalapenos og creme fraiche.
– Smør blandingen utover to av tortillalefsene, og legg de to andre over. Trykk sammen. Du har nå to doble lefser.
– Stek lefsene i en tørr stekepanne i ca. 3 minutter på hver side. Skjær de i trekanter med en pizzaskjærer.
– Server suppen med ristet mais og quesadillas.