Luksusgranola med mørk sjokolade

Sjokolade blir aldri feil, og heldigvis for oss sies det at en liten mengde mørk sjokolade hver dag bare er sunt.

Denne granolaen med gresk yoghurt, bringebær og agavesirup er noe av det beste jeg får om dagen. Prøv du også.

Til 1 glass, trenger du:

– 150 g havregryn

– 70 g mandler

– 50 g hakkede valnøtter

– 50 g mørk sjokolade (70%)

– 40 g sesamfrø

– 50 g kokos

– 1 ts vaniljepulver (eller før fra en vaniljestang)

– 50 g linfrø

– 0,5 dl lønnesirup

– 0,5 ts kanel

– 3 ss rapsolje

– 1 dl vann

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 170 grader.

– Hakk mandler og vanøtter.

– Bland alle de tørre ingrediensene unntatt sjokoladen i en bolle.

– Miks sammen de våte i en annen bolle og hell over det tørre.

– Kna det sammen med hendene.

– Hell det utover et stekebrett med bakepapir.

– Sett det inn på midterste rille i 30 minutter. Rør om hvert tiende minutt.

– Hakk sjokoladen eller bruk sjokoladeknapper.

– Avkjøl granolaen og rør inn sjokoladebitene.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply