Lefser med ribberull og rødkål

Litt annerledes enn den vanlige lefserullen, men absolutt like god!

Når jeg nå “endelig” fylte 30 år, hadde jeg jentene på tapas og bursdagskalas. Siden bursdagen var 22. desember valgte jeg å kjøre litt julevri på maten. Derfor ble den ene retten lefser med ribberull og rødkål. Det ble kjempe godt og tilogmed de som sa de ikke liker rødkål til vanlig momset i seg disse godsakene. Nå, når jula er over kan du fortsatt lage disse til tapasbordet, men kanskje bytte ut ribberullen med røkt skinke eller kalkun?

Hvis du skal ut på tur i vinter, er disse også perfekte til å med seg for en vri på de vanlige pølsene. Pakk de inn i folie og varm de i glørne på bålet 🙂

Til 1 tapasbord, trenger du:

– 1 pakke med lefser eller lomper

– 4 ss god sennep

– 150 g ribberull eller skinke

– revet ost

– 1 pakke rødkål

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 200 grader.

– Smør 4 lefser/lomper med sennep.

– Ha på revet ost og fordel skinke over.

– La rødkplen renne av i et dørslag og fordel over skinken.

– Legg 1 lefse/lompe på toppen.

– Pakk lefsene inn i folie og stek på midterste rille i ca. 10 min.

– Skjær i snipper og server varme 🙂

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply