Lasagne
Det har tatt tid å finne oppskriften til den perfekte lasagnen, men her har du den 🙂 Etter mye utprøving, har jeg funnet fram til den beste av de beste. Bare prøv selv, du vil ikke angre.
Den er ikke vanskelig å lage i det hele tatt, men krever bare litt god tid. Smak deg fram med krydder og ikke vær redd for å ta oppi en del.
God middag 🙂
Til en stor form, trenger du:
Kjøttsaus:
-100 g bacon
– 1 løk
– 1 gulrot
– 100 g selleri
– 2ss olivenolje
– 400 g kjøttdeig
– 1 dl kjøttkraft/buljong
– 400 g hakkede tomater
– oregano, timian, salt og pepper
Hvit saus:
-75 g smør
– 50 g mel
– 5 dl melk
– salt, pepper og revet muskatnøtt
– 250 g lasagneplater (helst med fiber)
– ca 50 g revet parmesan
– ca 150 g revet ost (best med en relativt mild ost, som norvegia, mozarella osv)
– 3 ss smør
Slik gjør du:
– Klipp bacon i småbiter og finhakk alle grønnsakene.
– Varm oljen i en dyp panne eller gryte og stek bacon og grønnsker på middels varme. Tilsett kjøttdeigen etter ca. 10 min. Rør hele tiden slik at det blir gyllent, ikke svart.
– Ha i tomater, kraft og krydder. La småkoke under lokk i 30 min.
Imens lager du den hvite sausen.
– Smelt smøret. Rør inn melet til blandingen blir gylden. Tilsett melk litt etter litt under stadig omrøring.
– La sausen småkoke i 10 minutter og smak til med salt, pepper og muskat.
– Smør en ildfast form med 1 ss smør.
– Ha i kjøttsaus, hvit saus og litt ost, så lasagneplater. Gjenta til det er tomt. Husk at du skal avslutte med hvit saus og ost.
– Ha resten av smøret i klatter på toppen.
– Stekes midt i ovnen på 200 grader. 35-40 min.
– La den få hvile i 10 minutter, før du serverer.