Lasagne

Det har tatt tid å finne oppskriften til den perfekte lasagnen, men her har du den 🙂 Etter mye utprøving, har jeg funnet fram til den beste av de beste. Bare prøv selv, du vil ikke angre.

Den er ikke vanskelig å lage i det hele tatt, men krever bare litt god tid. Smak deg fram med krydder og ikke vær redd for å ta oppi en del.

God middag 🙂

Til en stor form, trenger du:

Kjøttsaus:
-100 g bacon
– 1 løk
– 1 gulrot
– 100 g selleri
– 2ss olivenolje
– 400 g kjøttdeig
– 1 dl kjøttkraft/buljong
– 400 g hakkede tomater
– oregano, timian, salt og pepper

Hvit saus:
-75 g smør
– 50 g mel
– 5 dl melk
– salt, pepper og revet muskatnøtt

– 250 g lasagneplater (helst med fiber)
– ca 50 g revet parmesan
– ca 150 g revet ost (best med en relativt mild ost, som norvegia, mozarella osv)
– 3 ss smør

Slik gjør du:

– Klipp bacon i småbiter og finhakk alle grønnsakene.

– Varm oljen i en dyp panne eller gryte og stek bacon og grønnsker på middels varme. Tilsett kjøttdeigen etter ca. 10 min. Rør hele tiden slik at det blir gyllent, ikke svart.

– Ha i tomater, kraft og krydder. La småkoke under lokk i 30 min.

Imens lager du den hvite sausen.

– Smelt smøret. Rør inn melet til blandingen blir gylden. Tilsett melk litt etter litt under stadig omrøring.

– La sausen småkoke i 10 minutter og smak til med salt, pepper og muskat.

– Smør en ildfast form med 1 ss smør.

– Ha i kjøttsaus, hvit saus og litt ost, så lasagneplater. Gjenta til det er tomt. Husk at du skal avslutte med hvit saus og ost.

– Ha resten av smøret i klatter på toppen.

– Stekes midt i ovnen på 200 grader. 35-40 min.

– La den få hvile i 10 minutter, før du serverer.