Kyllinggrateng

Jeg er stor tilhenger av alt i en form, og denne gratengen er helt super. Sunn, mager og kjempe lettvint. Oppvasken tar du når maten står i ovnen. Den kan også lages dagen i forveien, om du vet at du må ha middagen veldig raskt på bordet en dag.

Til 4 porsjoner, trenger du:

– 160 g fullkornspasta eller makaroni.

– 3 ss hvetemel

– 4 dl lettmelk

– 0,5 ts kjøttbuljonpulver eller noen dråper med fond.

– 400 g stekt kylling

– 1 liten boks mais

– 1 brokkoli

– 1 dl revet ost

– 0,5 ts salt

– 0,5 ts pepper

– 0,5 ts revet muskat

Slik gjør du:

– Kok pastaen som det står på pakken og sil av vannet.

– Rør melk og mel godt sammen i en kjele og kok opp under omrøring.

– Tilsett buljong og la den småkoke i fem minutter.

– Del brokkoli i små buketter og tilsett dette i sausen sammen med kylling og mais. Smak til med krydder.

– Hell blandingen i en ildfast form og dryss revet ost på toppen.

– Stek gratengen på 225 grader i ca 30 minutter.

– Server med en god salat 🙂