Kyllinggrateng
Jeg er stor tilhenger av alt i en form, og denne gratengen er helt super. Sunn, mager og kjempe lettvint. Oppvasken tar du når maten står i ovnen. Den kan også lages dagen i forveien, om du vet at du må ha middagen veldig raskt på bordet en dag.
Til 4 porsjoner, trenger du:
– 160 g fullkornspasta eller makaroni.
– 3 ss hvetemel
– 4 dl lettmelk
– 0,5 ts kjøttbuljonpulver eller noen dråper med fond.
– 400 g stekt kylling
– 1 liten boks mais
– 1 brokkoli
– 1 dl revet ost
– 0,5 ts salt
– 0,5 ts pepper
– 0,5 ts revet muskat
Slik gjør du:
– Kok pastaen som det står på pakken og sil av vannet.
– Rør melk og mel godt sammen i en kjele og kok opp under omrøring.
– Tilsett buljong og la den småkoke i fem minutter.
– Del brokkoli i små buketter og tilsett dette i sausen sammen med kylling og mais. Smak til med krydder.
– Hell blandingen i en ildfast form og dryss revet ost på toppen.
– Stek gratengen på 225 grader i ca 30 minutter.
– Server med en god salat 🙂