Kyllingboller i karrisaus

En enkel og barnevennlig rett, men som passer like godt til voksne. Gikk hvertfall rett hjem her i huset:)

Til 4 porsjoner, trenger du:

– 600 g kyllingkjøttdeig

– 1 ts salt

– 0,5 ts pepper

– 1 egg

– 0,5-1 løk

– 0,5 dl hvetemel

– 0,5 dl lettmelk

Saus:

– 1/2-1 løk

– 1 ts karri

– 2 ss hvetemel

2 dl hønsebuljong

1,5 dl melk

Slik gjør du:

– Rør inn salt i deigen. Tilsett egg, finhakket løk og mel. Spe med melk mens du rører.

– Ha mel og karri i en kjele og rør inn melk og ferdig utblandet buljong. Kok opp under omrøring.

– Tilsett finhakket løk, og la sausen småkoke i 5 minutter.

– Form farsen til små kjøttboller med en ss eller ts og ha dem i sausen.

– Kok bollene på svak varme under lokk i ca 10 minutter.

– Rør forsiktig om i sausen, men pass på at bollene ikke blir ødelagte.

– Server med kokte poteter, potetstappe eller ris. Tyttebærsyltetøy var også utrolig godt til 🙂