Kylling og baconsalat
Ettersom jeg har en mann som jobber til all verdens ulike tider, ender det ofte med at vi ikke spiser før nærmere ti på kvelden, og da er det greit med litt letere middager som ikke legger seg som en klump i magen. Som f.eks, denne salaten.
Kylling og bacon sammen blir aldri feil. Stekte også noen vannkastanjer for at det skulle være noe sprøtt og knasende oppi. Hvis du trener en del er det greit å ha i litt karbohydrater i form av grov pasta, hvis ikke kan du fint droppe den. Dressingen er en del magrere enn de du kjøper, da jeg har brukt mager kesam.
Enkelt og greit, som pappa ville sagt 🙂
[one_half]
Du trenger:
Ca 200g pasta (skruer, penner el.)
2-3 kyllingfilet
1 boks skivede vannkastanjer
bønner (brune, svarte eller kidney)
mais
salat (gjerne en blanding av flere)
agurk
paprika
cherrytomater
usaltede peanøtter
mager kesam eller yoghurt naturell
grov sennep (jeg brukte søt grov denne gangen)
[/one_half]
[one_half_last]
Slik gjør du:
– Stek kyllingfiletene raskt på begge sider. Krydre med salt, pepper og tandoori kyllingkrydder. Legg de over i en smurt ildfast form og stek i ovnen på 200 grader. Den er som regel perfekt saftig etter 20 min. La den stå ute og hvile seg i 5-10 min før du skjærer i den.
– Stek bacon sprøtt og legg det på tørkepapir for at overflødig fett kn renne av.
– Stek vannkastanjene i baconfettet.
– Hakk opp og bland alle ingrediensene til salaten.
– Bland sammen kesam og sennep. Smak deg til hvor mye sennep du skal ha.
– Skjær bacon i mindre biter og bland inn i salaten sammen med vannkastanjene.
– Legg salat på en tallerken. Skjær kyllingen i biter og legg over salaten. Strø over litt peanøtter. Server med sennepblandingen.
[/one_half_last]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!