Kylling i kokosmelk
Jeg er veldig glad i thai-inspirert mat, og denne retten er veldig enkel og god. Den kan spises som den er, i suppeskåler, eller tilsettes nudler eller ris. Da spiser jeg den på vanlig middagstallerken. 🙂
Til 4 posjoner trenger du:
4 kyllingfileter
1 rødløk
1 rød chili
Ca. 1 ss fersk ingefær
1 hvitløkfedd
Litt grønnsaker, f. eks. 1 paprika og 1 pk sukkererter
1 ss red curry paste (kan sløyfes)
1 boks kokosmelk
2 dl vann
1/2 terning hønsebuljong
1 ts fiskesaus
1 ts soyasaus
Slik gjør du:
– Skjær kyllingfiletene i passe biter og stek de rask i en stekepanne.
– Legg kyllingbitene over på en tallerken så lenge.
– Finhakk løk, chili, hvitløk og ingefær og kutt opp grønnsakene. Fres dette i litt olje. Tilsett red curry paste hvis du bruker dette.
– Tilsett kokosmelk, vann og buljongterning.
– Kok opp og tilsett fiskesaus og soyasaus.
– Ha i kyllingbitene og la alt koke i noen minutter.