Krydderbrød

Dette brødet er perfekt som tilbehør til hvilken som helst suppe! 🙂

Til 1 brød trenger du:

25 g. gjær

2 1/2 dl. melk eller vann

2 ss. olivenolje eller flytende margarin

1/2 ts. salt

3 dl. sammalt hvete, grov

Ca. 4 dl. hvetemel

1 1/2 dl. revet ost

1 – 2 ss. oregano

Slik gjør du:

– Varm opp væsken til 37 grader og ha i gjør. Rør godt.

– Tilsett olje/margarin og salt, og ha dette oppi en bakebolle sammen med melet.

– Elt godt med hendene, eller kjør i kjøkkenmaskin til deigen er smidig og blank.

– Dekk bakebollen med plast og la heve i ca. 45 minutter.

– Ta deigen på lett melet udnerlag, og kjevl ut til et rektangel på 20×30 cm, med den lengste siden mot deg.

– Dryss over ost o g oregano, og rull deigen sammen til en lang pølse.

– Legg deigen med skjøten ned på en bakeplate dekket med bakepapir, og snitt noen skrå snitt med 4 – 5 cm mellomrom.

– Dekk brødet med håndkle og la heve i ca. 30 minutter.

– Stek brødet på nederste tille ved 200 grader i 25 – 30 minutter.

– Avkjøl på rist.