Knekkebrød

Når du først har prøvd deg på disse en gang, går det ikke ann å gi seg. Jeg har blitt helt hekta!

De inneholder bare sunne frø, havregryn og rug. Utrolig enkle å lage er de også. Det eneste som kan ta litt tid er å smøre de utover stekebrettene, men etter noen ganger går det lettere.

De smaker MYE bedre enn de knekkebrødene du kjøper, kan egentlig ikke sammenliknes engang, og holder deg mett veldig mye lenger! Du bare må prøve!!!!

[blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[one_half]
Til to stekebrett, trenger du:

4 dl sammalt rug, grovt

3 dl store havregryn

2 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 ts salt

7 dl vann

[/one_half]

[one_half_last]

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 160 grader, varmluft.

– Rør sammen alle ingrediensene.

– Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel røren utover de to. Prøv å få det så jevnt som mulig, og helt ut i kantene. Kan være greit å bruke en slikkepott.

– Bruk en pizzaskjærer og del opp i passende biter

– Sett begge brettene inn, en oppe og en nede.

– Etter 35 minutter tar du brettene ut og klipper de halvstekte knekkebrødene fra hverandre.

– Sett de inn i ovnene igjen, men pass på at de bytter plass oppe og nede.

– Stek i 35 minutter til.

– Ta de ut og få de av bakepapiret ganske kjapt, ellers vil du få jobben med å dra av papiret etterpå. Avkjøl på rist.

– Hvis knekkebrødene ikke har blitt helt sprø, kan du sette dem inn igjen på 100grader og med døren litt på gløtt.

– Oppbevares i en tett boks.

[/one_half_last]

Tips: Du kan bytte ut frøene med andre frø eller nøtter du liker. F.eks. gresskarkjerner, valnøtter, peanøtter, melonkjerner osv.knekkebrød2

[posts_carousel title=”Nyheter i samme kategori” item_count=”12″ category=”all” show_title=”yes” show_excerpt=”yes” show_details=”yes” excerpt_length=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply