Kjøttboller og tzatziki

Jeg har aldri vært noen stor fan av kjøttboller; helt til jeg lagde de selv. Nam! De kan serveres med de fleste sauser, med pasta, ris eller poteter eller de kan serveres kalde med en god salat. Her har jeg laget de sammen med tzatziki og pasta.

Til ca. 20 kjøttboller trenger du:

400 g. karbonadedeig

1 egg

1 fedd hvitløk, finhakket

1/2 rødløk, finhakket

1/2 chili, finhakket

1-2 ts spisskummin

1/2 ts. kanel

1-2 ts. basilikum

1-2 ts. oregano

Litt salt og pepper

Til tzatziki for 2 personer trenger du:

1/2 agurk

1 fedd hvitløk

1 ts. eddik

4-5 ss. yoghurt naturell

Salt og pepper

Slik gjør du:

– Rasp agurken og skvis deretter ut vannet ved hjelp av hendene.

– Ha den “tørre” agurken i en bolle sammen med presset hvitløk, krydder, eddik og yoghurt. Bland alt godt sammen.

– La tzatzikien stå kaldt frem til servering.

– Bland sammen karbonadedeig, sammenvispet egg, løk, chili og krydder i en bolle. Tilsett gjerne litt vann hvis du synes det blir nødvendig. Jeg foretrekker å bruke hendene når jeg blander alt sammen.

– Lag små boller ved hjelp av en teskje og hånden din.

– Stek bollene raskt i en stekepanne, slik at de får en fin stekeskorpe rundt hele.

– Legg bollene i en ildfast form og stek på 170 grader til de er gjennomstekte, ca. 15 minutter.

– Server sammen med ris, pasta og/eller en god salat.