Kikertlefser

Dette har jeg villet prøve lenge, så når jeg endelig fant kikertmel på Meny her om dagen, var det bare å sette i gang. Jeg angrer ikke! Noe så enkelt, så godt og så anvennelig. Den kan fylles med alt fra kylling og salat, taco, pålegg, syltetøy, you name it! Vi har allerede hatt det både til lunsj og taco allerede. Det eneste du trenger er kikertmel, vann og olje. Som sagt fant jeg det på Meny, men har hørt at det er mye billigere på innvandrerbutikker, så anbefaler det om du har en i nærheten.

Denne er glutenfri og fri for alle tilsetningsstoffer du finner i lefser, lomper og tortillas. Også inneholder den jo mindre kalorier, og det er aldri feil 😉 Røren holder seg i kjøleskapet i mange dager.

Prøv i dag!

Til 5 lefser, trenger du:

– 1,5 dl kikertmel

– 3 dl vann

– 1-2 ts nøytral olje

(Hvis du vil ha flere lefser kan du tenke 1 del mel + 2 deler vann + litt olje)

Slik gjør du:

– Rør sammen ingrediensene.

– La den få hvile i kjøleskapet i to timer eller mer.

– Stek tynne lefser på middels varme i litt margarin. Ha litt tålmodighet og ikke snu den for tidlig, da vil den bare revne.