Kanelsnurrer

Hvetebakst er noe av det beste vi vet her i huset. Vi prøver å bruke en del grovt mel og mindre sukker og smør, men noen ganger må vi bare unna oss “the real thing”. Disse bollene blir utrolig saftige og gode!

Til ca. 25 snurrer trenger du:

Bolledeig:

ca. 1000 g. hvetemel (hold igjen litt, og tilsett heller mer etterhvert)

5. dl. melk

25 g. gjær

150 g. sukker

1 ts. kardemomme

1/2 ts. salt

1 egg

150 g. smør i terninger

Evt. rosiner

Fyll:

Mykt smør

En blanding av sukker og kanel

Slik gjør du:

– Varm melken opp til 25 – 30 grader.

– Ha alle ingrediensene, med unntak av smøret og rosinene, i kjøkkenmaskinen. Du trenger ikke å røre ut gjæren i væsken, bare smuldre den lett opp.

– Elt deigen i ca. 10 minutter.

– Tilsett smøret og elt videre til alt smøret har blandet seg med deigen og deigen slipper bollen. Tilsett mer mel om nødvendig.

– Tilsett rosinene mot slutten av eltetiden.

– La deigen heve under plast i 1 time.

– Ha deigen på melet underlag og del den i to.

– Kjevle hver del til en rektangulær form.

– Smør smør utover formen og ha kanel og sukker over.

– Rull fra langsiden av deigen og helt over, slik at du får en lang pølse.

– Del deigen opp i ca. 12 – 13 deler (spørs litt hvor store boller du vil ha)

– Gjør det samme med den andre deigdelen.

– Legg snurrene på et bakepapirkledt stekebrett og ha en kjøkkenforkle over.

– La bollene heve i ca. 30 minutter.

– Pensle gjerne bollene med et sammenvispet egg før du steker.

– Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i 10 – 12 minutter.

– Avkjøl kanelsnurrene på rist.

– Dersom du ikke skal spise alle samme dag bør de fryses ned straks de er avkjølt. Frosne kanelsnurrer tines i romtemperatur og varmes ved ca 200 grader varmluft i 3-4 minutter. Da smaker de som nybakte igjen!