Kanelknuter og boller med hjemmelaget vaniljekrem

Det finnes ikke mye som er bedre enn hjemmelaget gjærbakst. Bare lukten som brer seg i hele huset gjør noe med meg. Denne gangen har jeg laget de tradisjonelle kanelbollene med en liten vri på utseende, pluss at jeg har fylt de med hjemmelaget vaniljekrem. Denne vaniljekremen er både lett å lage og er mye sunnere enn den du kjøper ferdig. Den er nemlig laget på lettmelk og ikke fløte. Hvis du vil ha den uten sukker kan du også bytte ut dette med sukrin, men anbefaler ikke det hvis du baker til barn..

Du kan selvfølgelig droppe vaniljekremen og bare gå for kanelknuter, eller kjøpe ferdig vaniljekrem i butikken.

Oppskriften på deigen er relativ stor, så jeg lagde halvparten med kanelknuter og halvparten skoleboller. Hvis du får vaniljekrem til overs, er det bare å fryse den og bruke neste gang du får lyst på dette igjen. Jeg kan love deg at det ikke blir lenge til 😉

Bruk denne oppskriften på deigen http://sunnogmett.no/kanelsnurrer/

Dette trenger du til vaniljekremen:

– 5 dl melk

– 4 eggeplommer

– 35 g maizena

– 100 g sukker eller sukrin om du vil

– 1 ss vaniljesukker/1 vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver (vaniljepulver finner du på helsekosten)

Slik gjør du:

– Varm opp melken. Ikke bruk for sterk varme, da den fort kan koke seg fast i bunnen.

– Bland eggeplommer, maizena, sukker og den vaniljen du vil bruke i en bolle. Bruker du vaniljestang må du dele den i to og skrape ut frøene. Stangen skal også med.

– Når melken koker opp, heller du den over eggeblandingen i en tynn stråle. Nå er det viktig å røre godt hele tiden. Ha litt og litt melk i av gangen og rør godt mellom hver gang.

– Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp på svak varme under omrøring. Du vil etter hvert se at den tykner. Når den har kokt opp, heller du den tilbake i bollen eller en annen form og setter den til avkjøling i fryseren eller kjøleskapet.

– Husk å fjerne vaniljestangen når den har blitt avkjølt.

Slik lager du knutene:

– Del deigen i 4.

– Kjevle ut et emne til et rektangel og del den på midten. Deretter deler du hver side i tre, slik at du nå har seks små rektangler.

– Smør på et lag med avkjølt vaniljekrem midt på hvert rektangel. Brett den ene siden over til den andre og klem sammen med en gaffel langs kanten.

– Smør på et godt lag med smør og strø med kanel og sukker.

– Tvinn hver del godt sammen og knyt en knute. Det vil tyte litt vaniljekrem ut, men det gjør ingenting.

– Sett til etterheving i 20-30 minutter.

– Pensle med egg og stek på midterste rille, 225 grader, i 10-12 minutter.

– Avkjøl på rist.

1-3     1