Italiensk pizza med gulrot og pepperoni

Det er ferie her i huset og det vil si at det blir helgemiddager rett som det er 😉 Derfor ble det italiensk pizza i kveld. Det er det beste vi vet så ikke sjeldent at vi finner en unnskyldning for å kose oss litt ekstra med pizza etter at minsten har lagt seg. Denne gangen hadde jeg litt revet gulrot under osten for å få på litt grønnsaker også, og det smakte kjempe godt! Bunnen var selvfølgelig grov og toppingen ble cherrytomater delt i fire, blandet med olivenolje og frisk basilikum. USLÅELIG!

Til 2 personer, trenger du:

Bunn:

– 1 dl havremel

– 2 dl fibra eller grovt hvetemel

– 1 dl hvetemel

– 25 g gjær

– 4 ss olivenolje

– litt pizzakrydder

– 2 dl lunkent vann

Fyll:

– 0,5 glass tomatpurè

– 0,5 glass vann

– oregano, salt og pepper

– pepperoni

– 1 stor gulrot, revet

– 1 mozarella

– revet ost

– eventuelt litt skinke

 

Topping:

– 1,5 tomat eller 1 boks med cherrytomater

– frisk basilikum

– olivenolje, salt og pepper

Slik gjør du:

Bunn:

– Bland alt det tørre.

– Rør ut gjæren i lunkent vann og olje. Ha i det tørre og elt godt.

– Dekk med plast og la heve i ca 30 min.

Fyll:

– Bland tomatpurè, vann og krydder godt sammen.

– Riv gulroten.

– Skjær mozarellaen i skiver.

 

– Hvis du har pizzasteker, setter du den på nå. Hvis ikke setter du ovnen på 250 grader med stekebrettet i.

– Kjevle ut deigen til to tynne leiver.

– Smør de med tomatsaus og strø på gulrot.

– Dekk med revet ost og mozarella.

– Ha pepperoni og eventuelt skinke over hele pizzaen.

– Ha en av de over på den varme stekeplaten eller i pizzastekeren.

– Stekes i ca 5 minutter, til osten er smeltet og gylden.

– Servèr med tomattoppingen.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply