Innbakt svinefilet

Hvis du har litt tid i helgen til å lage en skikkelig luksusmiddag, kan jeg virkelig anbefale indrefilet av svin med urtekrem og butterdeig.

Ettersom jeg synes kjøttet blir så mektig i seg selv serverte jeg bare smørstekte grønnsaker til, men det er sikkert veldig godt med bakt potet, båtpoteter eller potetstappe til også.

Dette kommer garantert til å imponere gjestene!

Til 3 personer, trenger du:

500-600 g indrefilet av svin

3 plater butterdeig

1 boks kremost med urter

2 ss creme fraiche

1 ts pizzakrydder eller andre tørkede urter

1 egg

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 200 grader.

– Ta ut 3 plater butterdeig og la de tine på benken i ca 20 min.

– Del kjøttet i 3 like store deler. Krydre med salt og pepper og brun de i pannen.

– Bland sammen kremost creme fraiche og urter.

– Kjevle butterdeigplatene ut til store rektangler.

– Legg en kjøttbit på hver plate. Dekk med urtekrem. Pensle kantene med sammenpisket egg og pakk de sammen.

– Legg de på et stekbrett med bakepapir, pensle med egg og stek midt i ovnen i ca 20 minutter.

– Server med det du måtte ønske av tilbehør.