Innbakt sconesbrød med bacon og ost

Mmmmm…Dette var digg!

Helgefrokoster er noe av det beste som finnes! Da kan vi sette oss ned alle tre rundt bordet og kose oss lenge med noe ekstra godt. I dag ble det bacon og ost innbakt i en brøddeig. Deilig, sprø utenfor, saftig og litt deigete inni og masse godt fyll. Sprøtt bacon og smeltet ost, kan ikke bli så mye bedre enn det 😉

Til 1 brød, trenger du:

– 2 dl sammalt hvete, fint eller grovt

– 2 dl fibra/grovt hvetemel/hvetemel

– 1 dl havregryn

– 3 ts bakepulver

– 0,5 ts salt

– 3 dl kesam/cottage cheese, eller en blanding

– 1 dl vann

 

Fyll:

– 1 pakke bacon

– ost

– ketchup, valgfri

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 200 grader.

– Legg bacon utover et stekebrett med bakepapir og stek i 8-10 minutter.

– Ta de ut og la de få renne av seg på et tørkepapir.

– Rør raskt sammen alle ingrediensene til deigen, den skal være litt klissete.

– Ha halvparten av deigen på bakepapir og klem den ut til et flatt rektangel.

– Smør på ketchup, sennep, kremost eller det du måtte ønske.

– Legg på baconskivene og topp med så mye ost du ønsker.

– Ha resten av deigen over og klem den ut over hele bunnen.

– Stekes på midterste rille eller den under midten i 15-20 minutter.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply