Indisk kjøttdeiggryte

Dette er en kjempe enkel curry som er gjort i en fei. Pataks har veldig gode currypaster og i denne retten passer det ekstra bra med den som heter Korma. Du finner disse i utvalgte butikker som Meny, ICA eller innvandrerbutikker.

Det smaker veldig godt å servere denne med ris, men jeg synes det blir enda bedre med nanbrød ved siden av også. Oppskrift på halvgrove, luftige nan finner du her eller her.

Server gjerne med en klatt kesam eller yoghurt naturell, litt koriander, mandarinbåter, bananskiver og kokosflak.

Til 4 personer, trenger du:

– 500 g karbonadedeig

– 3 ss currypaste, gjerne Korma

– 2 ss olivenolje

– 1 liten løk

– 2 fedd hvitløk

– 1/2 blomkål

– 1 stor søtpotet, ca 500 g

– 1 boks hakkede tomater

– 2 dl frosne erter

– 1 neve tørkede tranebær

– ca 2,5 dl vann

Slik gjør du:

– Hakk løk og hvitløk.

– Varm oljen i en gryte og surr løken og hvitløken på middels varme i 5 minutter.

– Skru opp varmen og smuldre i karbonadedeigen.

– Skrell poteten og skjær den i terninger.

– Del blomkålen i små buketter.

– Ha currypaste i gryten og rør inn tomater, vann, blomkål og poteter.

– Småkok i ca 20 minutter eller til potetene er møre.

– Rør inn erter og tranebær.

– La alt bli varmt før du serverer rykende curry på en seng av ris med nanbrød ved siden av.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply