Hawaiipai

En nydelig, enkel pai med smak av Hawaii. Hvis du liker den italienske pizzaen, Hawaii, kommer du til å elske denne paien også. Med grov bunn, mindre smør og masse fyll, gikk den rett hem her i huset. Paien kan lett gjøres glutenfri, ved å bytte ut melet med grovt mel fra semper.

Rester smaker veldig godt i matpakken i morgen også;)

Denne BØR du prøve!!!

[blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[one_half]

Til en stor paiform, trenger du:

Paibunn:

4 dl grovbakst

1 ts salt

30 g maragarin

2 dl kesam/mager kesam

 

Fyll:

2 storekyllingfilet eller 3 litt mindre

1 paprika

1/4frisk  ananas eller en boks

100 g skinke eller bacon

2 egg

2 dl melk

100 g revet mozarella (eller annen god ost)

1 ts pepper

1 ts salt

[/one_half]
[one_half_last]

Slik gjør du:

– Bland mel og salt. Kna inn smøret og kesamen. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.

– Imens lager du fyllet. Skjær kylling og skinke/bacon i mindre biter.

– Hvis du bruker frisk ananas skjærer du den i biter,det samme med paprikaen.

– Stek kylling og skinke/bacon med krydder du liker. F.eks. salt, pepper og grillkrydder. Ha i paprika og ananas mot slutten. Sett til side.

– Rør sammen melk, egg, salt, pepper og ost.

– Ta paideigen ut av kjøleskapet og press den ut i en form på ca 22 cm i diameter. Prikk godt med en gaffel og stek i 10 min. på 200 grader.

– Ta den ut og fordel kjøttfyllet utover paien. Hell over melkeblandingen.

– Stek på midterste rille i ca. 30 minutter.

– La den hvile i noen minutter før du skjærer i den. Server gjerne med en frisk salat og litt kesam.

– Så er det bare å nyte denne herligheten. Gjerne med en frisk salat 🙂 pai_og_salat

[/one_half_last]

[posts_carousel title=”Nyheter i samme kategori” item_count=”12″ category=”all” show_title=”yes” show_excerpt=”yes” show_details=”yes” excerpt_length=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply