Havremüsli med smak av jul

Julen er i hus 🙂

I dag har det luktet jul i hele huset og julestemningen har krøpet sakte, men sikkert inn i oss. Grunnen til den utrolig gode lukten var en frokostblanding med masse deilig krydder, havre, mandler, kokos og lønnesirup.

Utrolig god som topping på gresk yoghurt, både naturell og vanilje. Litt rosiner og noen skiver banan gjorde måltidet komplett!

 

Denne blandingen kan lett gjøres glutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn og droppe de små lettkokte.

Til 1 stor boks, trenger du:

– 10 dl store havregryn

– 2,5 dl lettkokte havregryn

– 1 ts salt

– 2 dl mandelflak

– 2 dl kokosmasse

– 3 ss vann

– 6 ss rapsolje

– 1,5 dl lønnesirup eller agavesirup

– Noen dråper mandelessens (kan sløyfes)

– 3 ts pepperkakekrydder *

 

*Pepperkakekrydder:

– 4 ts kanel

– 2 ts kardemomme

– 1 ts malt nellik

– 1 ts malt ingefær

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 135 grader.

– Bland sammen alt det tørre i en bolle.

– Ha vann, olje, lønnesirup og mandelessens i en liten kjele og varm opp. De skal ikke koke.

– Hell det over havreblandingen og bland godt.

– Dekk en dyp langpanne med bakepapir og fordel blandingen utover. Klem sammen med hendene så det dannes små klumper-

– Stek på midterste rille i 55 minutter. Rør om etter 30 min.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply