Havrebriks

Havrebriks

Hva er vel bedre enn venninnebesøk og nybakte rundstykker på en regnfull søndag? Disse tar litt tid å lage for de skal heve mye, men de er absolutt verdt ventingen. Det får fram den gode smaken og gir et saftig resultat.

[blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[one_half]

Dette trenger du til 12 stk:

 6 ½ dl vann

  400 g hvetemel

 175 g sammalt rug, fin

 75 g sammalt hvete, fin

 75 g sammalt hvete, grov

 250 g havregryn

 15 g salt

 15 g honing

 ½ pk gjær

[/one_half]
[one_half_last]

Slik gjør du:

-
Bland alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen litt vann til senere.

– Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert.Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal være ganske løs.

Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i ca. 90 minutter.

– Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to. Trill til runde og jevne boller. La de hvile under plast på bakebordet i ca. 20 minutter.

– Del hver bolle i 6 like store biter og form små avlange brød. Pensle brødene med vann og vend de i store havregryn. Legg brødene ganske tett i en langpanne kledd med bakepapir. La brødene etterheve i ca. 40 minutter.

Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.

 

Oppskriften er hentet fra opplysningskontoret for brød og korn.

[/one_half_last]

 

[posts_carousel title=”Nyheter i samme kategori” item_count=”12″ category=”all” show_title=”yes” show_excerpt=”yes” show_details=”yes” excerpt_length=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply