Halvgrove pizzasnurrer

Disse pizzasnurrene er perfekte som lunsj, et mellommåltid eller som noe ekstra i matboksen på skolen eller på tur. De kan også fryses, så har du pizzasnurrer på lur når du får lyst på. 🙂

Til ca. 20 snurrer trenger du:

Pizzabunn:

Ca. 4 dl. siktet hvetemel

Ca. 4 dl. sammalt hvete, fin

1/2 pakke tørrgjær

1 ts. salt

4 dl. lunkent vann

1 – 2 ss. olje

Fyll:

1 boks tomatpure

1 pakke kokt skinke

Revet ost

Oregano

Slik gjør du:

– Ha alle ingrediensene til pizzabunnen i en kjøkkenmaskin, eller i en bolle hvis du skal elte for hånd. Hold igjen litt av melet, og tilsett heller mer mot slutten slik at ikke deigen din blir tørr. Elt til deigen slipper bollen.

– La deigen heve i ca. 1 time.

– Del deigen i to og kjevle hver del ut til et rektangel med langsiden ned mot deg.

– Smør tomatpure utover hele bunnen, strø på oregano, og legg så på skinke og ost.

– Rull sammen deigen fra langsiden og helt over til den andre siden, slik at du får en lang pølse.

– Del hver pølse opp i ca. 10 deler.

– Sett de stående på et bakepapirkledt stekebrett. Trykk gjerne snurrene litt ned.

– Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter.