Halvgrove pizzasnurrer
Disse pizzasnurrene er perfekte som lunsj, et mellommåltid eller som noe ekstra i matboksen på skolen eller på tur. De kan også fryses, så har du pizzasnurrer på lur når du får lyst på. 🙂
Til ca. 20 snurrer trenger du:
Pizzabunn:
Ca. 4 dl. siktet hvetemel
Ca. 4 dl. sammalt hvete, fin
1/2 pakke tørrgjær
1 ts. salt
4 dl. lunkent vann
1 – 2 ss. olje
Fyll:
1 boks tomatpure
1 pakke kokt skinke
Revet ost
Oregano
Slik gjør du:
– Ha alle ingrediensene til pizzabunnen i en kjøkkenmaskin, eller i en bolle hvis du skal elte for hånd. Hold igjen litt av melet, og tilsett heller mer mot slutten slik at ikke deigen din blir tørr. Elt til deigen slipper bollen.
– La deigen heve i ca. 1 time.
– Del deigen i to og kjevle hver del ut til et rektangel med langsiden ned mot deg.
– Smør tomatpure utover hele bunnen, strø på oregano, og legg så på skinke og ost.
– Rull sammen deigen fra langsiden og helt over til den andre siden, slik at du får en lang pølse.
– Del hver pølse opp i ca. 10 deler.
– Sett de stående på et bakepapirkledt stekebrett. Trykk gjerne snurrene litt ned.
– Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter.