Halvgrove pizzaknuter

Mmmm…

Disse kan du selvfølgelig fylle med det du måtte ønske, men jeg gir deg forslag til to forskjellige her. En med svinekjøttdeig og ketchupsaus og en med kalkunbiter og barbequesaus.

Til 4 personer, trenger du:

Deig:

– 250 g hvetemel

– 250 g fibra/grovt hvetemel

– 1 pose gjær

– 1 ts pizzakrydder

– 3 dl lunkent vann

– 2-3 ss olivenolje

 

Fyll 1:

– 500 g kjøttdeig av svin

– 1,5 dl chilisaus eller ketchup

– 1 dl vann

– 1 ss pizzakrydder

– 1 ss soyasaus

– Nykvernet salt og pepper

 

Fyll 2:

– 4-500 g kalkun eller kyllingbiter

– 1 dl barbecuesaus

–  0,5 dl ketchup

– Philadelphia med hvitløk og urter

 

– 2 poser fersk mozarella

– Litt strøost

– 1 egg til pensling

Slik gjør du:

Deig:

– Bland alt det tørre i en bolle.

– Ha olje i det lunkne vannet og ha det i melblandingen.

– Elt godt og la den heve på benken under plast.

– Imens kan du lage fyllet.

 

Fyll 1:

– Stek kjøttdeigen.

– Ha i krydder, ketchup/chilisaus, vann og soyasaus.

– La det småkoke i noen minutter og smak til med mer krydder.

 

Fyll 2:

– Bland kylling/kalkun med sausene i en bolle.

 

– Sett ovnen på 220 grader.

– Del deigen i 4 like deler.

– Kjevle til store, tynne sirkler.

Fyll 1: Fordel kjøttdeigen likt i midten på de fire sirklene.

– Bryt opp mozarella og strø litt ekstra ost over om du vil.

– Ta tak ytterst og dra deigen inn på midten så det blir en knute.

– Pensle med egg og stek på midterste rille i ca 15 minutter.

 

Fyll 2: Smør et tjukt lag med philadelphia på midten og ha over kalkunblandingen.

– Bryt opp mozarella og strø gjerne litt ekstra ost over.

– Pakk sammen til en knute og pensle med egg.

– Stekes på midterste rille i ca 15 minutter.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply