Halvgrove nanbrød
Ahh.. duften av gjærbakst…
Et must til indiske retter. Hva er vel bedre enn å dyppe luftige, smakfulle nanbrød i sausen? At de er enkle lage er vel heller ikke dumt. Det eneste som tar tid er den første hevingen, men ellers er dette superenkle brød å lage. Også smaker de jo så utrolig godt!
Til 6 brød, trenger du:
– 25 g gjær
– 1,5 dl vann
– 1,5 dl kefir eller yoghurt naturell
– 1 stort egg
– 2 ss olje (rapsolje)
– 2 ts sukker
– 1 ts salt
– 1 ts bakepulver
– 1 liten ss garam masala (kan fint sløyfes)
– ca 240 g siktet speltmel eller vanlig hvete
– ca 240 g fibramel
– 2 ss smeltet smør/margarin
– hvitløkspulver eller annet etter smak
Slik gjør du:
– Bland alt det tørre i en bolle.
– Varm vann og yoghurt til ca 37 grader.
– Smuldre i gjær og bland inn egg og olje.
– Ha det våte i det tørre og elt godt, gjerne i en kjøkkenmaskin.
– Dekk til med plast og hev i ca 1 time.
– Skru ovnen på høyeste varme, 275 grader. Sett stekebrettet inn samtidig.
– Del deigen i 6 deler og kjevle eller klapp de ut til dråpeformede kaker.
– Stek 3 brød av gangen øverst i ovnen, 5-8 minutter. Pass på så de ikke blir brent.
– Pensle med smeltet smør og dryss på litt hvitløkspulver når du tar de ut.
– Avkjøl på rist.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.
Linda og Anniken
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!