Halvgrove nanbrød

Ahh.. duften av gjærbakst…

Et must til indiske retter. Hva er vel bedre enn å dyppe luftige, smakfulle nanbrød i sausen? At de er enkle  lage er vel heller ikke dumt. Det eneste som tar tid er den første hevingen, men ellers er dette superenkle brød å lage. Også smaker de jo så utrolig godt!

Til 6 brød, trenger du:

– 25 g gjær

– 1,5 dl vann

– 1,5 dl kefir eller yoghurt naturell

– 1 stort egg

– 2 ss olje (rapsolje)

– 2 ts sukker

– 1 ts salt

– 1 ts bakepulver

– 1 liten ss garam masala (kan fint sløyfes)

– ca 240 g siktet speltmel eller vanlig hvete

– ca 240 g fibramel

 

– 2 ss smeltet smør/margarin

– hvitløkspulver eller annet etter smak

Slik gjør du:

– Bland alt det tørre i en bolle.

– Varm vann og yoghurt til ca 37 grader.

– Smuldre i gjær og bland inn egg og olje.

– Ha det våte i det tørre og elt godt, gjerne i en kjøkkenmaskin.

– Dekk til med plast og hev i ca 1 time.

– Skru ovnen på høyeste varme, 275 grader.  Sett stekebrettet inn samtidig.

– Del deigen i 6 deler og kjevle eller klapp de ut til dråpeformede kaker.

– Stek 3 brød av gangen øverst i ovnen, 5-8 minutter. Pass på så de ikke blir brent.

– Pensle med smeltet smør og dryss på litt hvitløkspulver når du tar de ut.

– Avkjøl på rist.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply