Halvgrove naanbrød
Hva er vel bedre enn naanbrød til indisk mat? Disser er superenkle å lage og selvfølgelig enda bedre enn de du kjøper. Når du har prøvd disse skal det mye til for at du kjøper igjen.
Oppskriften gir 8 store, så da fikk jeg noen til å legge i fryseren også. Bare å ta opp og varme i brødristeren når det skulle friste 🙂
Du trenger:
450 g mel 50/50 hvetemel og grovt hvetemel
2 ts sukker
2 ts tørgjær
1 ts bakepulver en klype salt
malt koriander og hvitløkspulver
1,5 dl melk (lunken)
1,5 dl yoghurt naturell eller matyoghurt
2 ss rapsolje
1 egg
Slik gjør du:
– Bland alt det tørre sammen.
– Varm melken så den blir lunken. Jeg tok den i mikroen i et par minutter.
– I en annen bolle pisker du egget og rører inn melk, yoghurt og olje.
– Bland det våte og tørre godt sammen. Legg over plast og sett til heving i ca en time.
– Del deigen i åtte og kjevle hver del ut til tynne leiver.
– Stek de i en middels varm panne. Etter bare et par minutter vil de begynne å heve og boble litt, da er de klare for å snues.
– Avkjøles på rist.
De kan stekes i en tørr panne, men også i litt olje eller smør, det gir litt mer smak til brødene. Jeg krydret også med litt ekstra hvitløk og koriander.