naanbrød

Halvgrove naanbrød

Hva er vel bedre enn naanbrød til indisk mat? Disser er superenkle å lage og selvfølgelig enda bedre enn de du kjøper. Når du har prøvd disse skal det mye til for at du kjøper igjen.

Oppskriften gir 8 store, så da fikk jeg noen til å legge i fryseren også. Bare å ta opp og varme i brødristeren når det skulle friste 🙂

Du trenger:

450 g mel 50/50 hvetemel og grovt hvetemel

2 ts sukker

2 ts tørgjær

1 ts bakepulver en klype salt

malt koriander og hvitløkspulver

1,5 dl melk (lunken)

1,5 dl yoghurt naturell eller  matyoghurt

2 ss rapsolje

1 egg

Slik gjør du:

– Bland alt det tørre sammen.

– Varm melken så den blir lunken. Jeg tok den i mikroen i et par minutter.

– I en annen bolle pisker du egget og rører inn melk, yoghurt og olje.

– Bland det våte og tørre godt sammen. Legg over plast og sett til heving i ca en time.

 

– Del deigen i åtte og kjevle hver del ut til tynne leiver.

– Stek de i en middels varm panne. Etter bare et par minutter vil de begynne å heve og boble litt, da er de klare for å snues.

– Avkjøles på rist.

De kan stekes i en tørr panne, men også i litt olje eller smør, det gir litt mer smak til brødene. Jeg krydret også med litt ekstra hvitløk og koriander.