Halvgrove hamburgerbrød

Disse er så enkle  lage at du fint kan lage de på hverdager før middag (hvis ikke du har noen som står og tripper rundt deg og ikke klarer å vente selvfølgelig) om du har lyst på litt luksus i hverdagsmaten.

Det er også veldig kjekt å lage en dobbel porsjon og fryse ned, så har du det ekstra lettvint på travle dager.

 

Til 10 brød, trenger du:

3 dl vann

25 g gjær

1 ts salt

1 ss olje

2 dl sammalt hvete, grov

2 dl sammalt hvete, fin

4 dl hvetemel (gjerne grovt)

2 ss lettmelk

1 ss sesamfrø

1 ss linfrø

Slik gjør du:

– Varm vann og olje til 37 grader. Smuldre gjæren i og rør den ut.

– Bland alt det tørre i en bolle og hell i væsken. Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin.

– La deigen heve i 30 minutter.

– Form deigen til en pølse og del den i 10 deler. Rull emnene til boller og trykk de flate og sett de på stekebrett med bakepapir.

– La brødene etterheve i ca 15-20 minutter.

– Pensle brødene med melk og strø på sesam og linfrø.

– Stek brødene midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.

– Avkjøl på rist.