Gryte med svinekjøtt

Jeg er kjempe fan av “alt i ett gryter”. Alt bare putrer og godgjør seg i samme kjele, og jeg kan vaske opp og dekke på imens. I denne gryten har jeg tatt mye av det jeg liker aller best og resultatet kunne bare ikke bli feil. Ikke siste gang det blir denne gryten i dette huset! Du kan selvfølgelig bytte ut noe til det du synes er best eller bare tilføye. Sopp f.eks. hadde nok smakt godt i.

Til 6 personer, trenger du:

600 g svinekjøtt

1 pakke bacon

4 sjarlottløk eller 1 vanlig

2 fedd hvitløk

1 grønn paprika

ca 2 dl frosne erter

2 dl ferdig utblandet kjøttbuljong

2 dl creme fraiche

1 ss Dijon sennep

1-2 ts soyasaus

salt og pepper

Slik gjør du:

– Skjær kjøtt og bacon i strimler, eller bruk ferdig strimlet.

– Skrell løken og skjær i båter. Finhakk hvitløken og skjær paprika i biter.

– Fres kjøttet og bacon i to omganger. Ha i løk, hvitløk og paprika  og la surre litt til.

– Hell i buljongen og kok opp.

– Tilsett erter og creme fraiche og la småkoke i 10 minutter.

– Smak til med salt, pepper og soyasaus.

Server med ris og gjerne noen kokte grønnsaker 🙂