Grove vafler

Disse vaflene har blitt en stor hit i venninnegjengen etter at jeg serverte dem første gang. Nå blir de servert til lunsj, kveldsmat og frokost hos de fleste jeg kjenner. De er grove, sunne, saftige og helt sukkerfrie. Du kan fint bytte ut disse med brødskivene.

Disse smaker godt med både søtt og salt pålegg, f.eks: ost og skinke, Philadelphia og bær, syltetøy og brunost.

 

Du kan varierer denne oppskriften i det uendelige med forskjellig typer mel, melk, yoghurt, kesam osv. Her har du grunnoppskriften.

Til 3 personer, trenger du:

1 dl havregryn

1,5 dl sammalt hvete, fin

1,5 dl hvetemel (gjerne grovt)

2 egg

4 dl melk

2 ss smør

0,5 ts bakepulver

0,5 ts salt

kardemomme etter smak

Slik gjør du:

– Smelt smøret.

– Bland sammen alt det tørre.

– Ha i melk som er rørt sammen med eggene.

– Rør inn smøret til slutt.

– La hvile på benken i 10-15 minutter og stek vaflene i et varmt jern. Legg de på rist ettersom de blir ferdige, og gjerne med et kjøkkenhåndkle over.

– Server med det du måtte ønske. Vafler Her med mager vaniljekesam og skogsbær rørt med litt sukker ;)Mmmmmm…

Disse vaflene smaker også kjempe godt dagen etter i matboksen til lunsj.

 

Tips: Lag en stor porsjon røre og oppbevar i kjøleskapet. Da kan du lett få nystekt vaffel hvis sulten trenger seg på. Enkelt og greit 🙂