Grove solsikkerundstykker

Grove rundstykker med havregryn, som gjør dem ekstra saftige.

Til 10 store rundstykker trenger du:

25 g. gjær, fersk eller tørr

5 dl. vann

1 ss. honning

1 ts. salt

1 dl. solsikkekjerner

4 dl. havregryn

3 dl. sammalt hvete, grov

6 dl. hvetemel (bytt gjerne ut litt av melet med fibra)

1 egg til pensling

Solsikkekjerner til strø

Slik gjør du:

– Varm vannet til ca. 30 grader og rør ut honningen i vannet.

– Ha solsikkekjerner, havregryn og mel i bollen til kjøkkenmaskinen og bland. Du trenger ikke å bruke kjøkkenmaskin, men da må du passe på at du elter godt og lenge for hånd.

– Smuldre i den ferske gjæren, eller ha i tørrgjæren, og ha i saltet.

– Tilsett vannet og kjør eltekroken på lav hastighet til alt blir godt blandet, ca. 4 minutter.

– Øk hastigheten på eltekroken og elt videre til deigen er glatt og fin, ca. 5 minutter. Deigen skal være litt løs, så ikke tilsett for mye ekstra mel.

– Hev deigen under plast eller et klede i ca. 1 time.

– Ta deigen ut av bollen og ha den over på en melet kjøkkenbenk.

– Trill en lang pølse av deigen og del den opp i 10 deler.

– Trill ut rundstykker, pensle de med sammenvispet egg og rull de i solsikkekjerner.

– Sett rundstykkene på et stekebrett med bakepapir, dekk med plast og la etterheve i 30 – 40 minutter.

– Sett ovnen på varmluft på 220 grader. Sett rundstykkene på midterste hylle og stek til de er gylne, 15 – 20 minutter.

– Avkjøl på rist.

Rundstykkene kan selvfølgelig fryses. 🙂