scones med bygg

Grove scones med bygg

Det er ikke mye som slår lukten av nybakt i huset. Hvertfall synes ikke jeg det. Nybakt og hjemmebakt er noe av det beste jeg vet, nesten uansett hva det er. Scones er perfekt hvis du ønsker nettopp dette, men ikke har tid til å vente på heving av deigen. Scones skal nemlig bare røres sammen og jo mindre du rører jo bedre blir det. Supert hvis du får uventede gjester eller bare ønsker noe rykende ferskt til søndagsfrokosten.

Her er en oppskrift med bygg og kulturmelk. Hvis ikke du har kulturmelk, kan den fint byttes ut med kesam eller yoghurt naturell.

[blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[one_half]

Du trenger:

2 dl grov rugmel

3 dl byggmel

5 dl hvetemel (grovt hvetemel kan også brukes, eller 50/50 hvitt og grovt)

1 ts bakepulver

1 ts salt

5 dl skummet kulturmelk*

2 ss olivenolje

 

[/one_half]
[one_half_last]

Slik gjør du:

–       Bland sammen alt det tørre.

–       Ha i melken og oljen og rør raskt sammen. Deigen skal være litt klissete.

–       Hell den over på stekbrett med bakepapir og trykk den ut til en rund kake. Du kan bruk havregryn eller mel for at ikke den skal klistre seg for mye til fingrene. Kaken kan være ca. 2 cm tjukk.

–       Del deigen i åtte snipper. Bruk en pizzarulle og skjær nesten igjennom. Prikk med en gaffel over hele.

–       Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.

Nydelig med smør og brunost eller gulost og paprika.

 

[/one_half_last]

 

 

[posts_carousel title=”Nyheter i samme kategori” item_count=”12″ category=”all” show_title=”yes” show_excerpt=”yes” show_details=”yes” excerpt_length=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply