Grove og sunne amerikanske pannekaker

Gjett om vi koste oss med denne frokosten på lørdag! Tjukke, saftige pannekaker med bacon, lønnesirup og blåbærsyltetøy. Mmmmm….

De få som ble igjen ble en god kveldssnack med frukt og cottage cheese. Ikke dumt det heller akkurat 😉

Til 8-9 pannekaker, trenger du:

– 2 dl havremel, eventuelt havregryn

– 1 dl sammalt hvete, grov eller fin

– 2 dl spelt hvetemel eller fibra

-2 egg

– 0,5 ts salt

– 0,5 ts natron

– 1/2 banan

– 3,5 dl lett kefir

– 2 ss flytende eller smeltet margarin

– 2 ss nøytral olje, som f.eks rapsolje

Slik gjør du:

– Mos bananen med en gaffel.

– Bland egg, melk, margarin, olje og banan i en bolle.

– Bland alt det tørre sammen i en annen bolle.

– Ha det tørre i det våte og rør raskt sammen.

– Stek små pannekaker på middels varme (trenger ikke fett i pannen om du bruker teflon)

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply