Grove høstmuffins med pære og banan

Høsten er tid for te, levende lys, pledd og masse kos. Det betyr ikke at det man dytter i seg bør være usunt fordet. Disse muffinsene ble vannvittig gode og de kan nytes med god samvittighet. Grovt mel, pære, banan og yoghurt gjør de både sunne, søte og mettende.

Jeg har brukt litt forskjellig type mel, bl.a quinoamel, men her kan du bare velge og vrake utifra hva du finner i skapet. Rosiner ga det lille ekstra synes jeg, men dette er heller ikke nødvendig for en vellykket muffins:)

Til 8 store muffins, trenger du:

  • 3 dl grovt mel (jeg brukte: 1 dl havremel, 1 dl quinoamel, 1 dl sammalt hvete,fin)
  • 2 dl fibra eller vanlig hvetemel
  • 1,5 ts natron
  • 1 dl vaniljeyoghurt eller kesam (yoplait + ble nydelig)
  • 2 pærer
  • 2 bananer
  • 1 ts kanel
  • 2 ss smeltet smør eller flytende margarin
  • 2 små egg

Valgfritt: hakkede nøtter, rosiner eller 2 ss peanøttsmør

Til pynt: Philadelphia light med litt kanel.

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Bland alt det tørre i en bolle.
  • Skrell pærene, en skal rives og en skjæres i små biter.
  • Rør sammen most banan, revet pære, peanøttsmør, yoghurt, egg og smør.
  • Bland raskt sammen med det tørre.
  • Vend inn pærebiter og rosiner tilslutt.
  • Fordel røren i 8 store former og stek på midterste rille i ca 20 minutter.
  • Fordel gjerne litt philadelphia light på toppen med et lite dryss av kanel.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply