Grove horn

Saftige og luftige horn. Tar så kort tid å lage at du kan fint gjøre det en helgemorgen før de andre i huset står opp:)

Til 8 store eller 16 små, trenger du:

60 g smør

3 dl melk

1 pakke gjær

200 g sammalt hvete, grov eller fin

200 g hvetemel/gjerne grovt

1 ss sukker

1 ts salt

1 egg til pensling

eventuelt sesamfrø

Slik gjør du:

– Smelt smøret og ha i melken. Varm til ca 37 grader og rør ut gjæren.

– Bland mel, sukker og salt i en bakebolle. Ha i væsken og elt godt.

– La den heve i 30 minutter.

– Del deigen i to (hvis du skal ha 16), og kjevle hver del til en rund leiv, ca 30 cm i diameter.

– Del hver leiv i åtte spisser.

– Rull spissene sammen fra den bredeste enden og form dem til horn.

– La heve i 20-30 minuter.

– Pensle med egg og strø på sesamfrø.

– Stekes på midterste rille på 220 grader i ca 10 minutter. Hvis du har laget store horn kan det hende de må stå litt lenger. Avkjøl på rist.