Grove hamburgerbrød

Hva er vel bedre enn hjemmelaget junk? Prøv hjemmelagde burgere og slå til med hjemmebakte brød i tillegg 🙂

Til 6 brød, trenger du:

– ca 4 dl sammat hvete, fin
– ca 4 dl grovt hvetemel
– 2 dl vann
– 1,5 dl melk
– 25g gjær
– 2 ss olivenolje
– 1 ts salt

– 1 egg til pensling
– sesamfrø

Slik gjør du:
– Varm melken og vannet til 37 grader. Smuldre gjæren i og rør ut.

– Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melkeblandingen.

– Tilsett olje og kjør til en fin deig. Mulig du må tilsette litt ekstra mel (Hvis du knar for hånd, bør du kna minst fem min).

– Dekk bollen med plast, og la heve i ca 30 min.
– Kjevle deigen til den er ca 2 cm tjukk. Trykk ut eller skjær ut runde brød i den størrelsen du vil ha. Jeg fikk 6 store med en diameter på ca 12 cm.
– Sett på et bakepairkledd brett og la heve under håndkle i ca 20-30 min.

– Pensle med egg og strø sesamfrø over.
– Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-15 min. Varierer veldig fra ovn til ovn. Jeg liker de best ganske lyse, så hos meg ble det  10 min.
– Avkjøl på rist og server med valgfri hjemmelaget burger =)