Grove frokostscones

Nystekte scones til frokost, er noe av det beste jeg vet og etter hvert som jeg har samlet en del oppskrifter går det ofte i det på helgefrokostene her i huset.

Her har du en variant med mye havre som gir en fantastisk smak. Prøv selv 🙂

 

Til 8 scones, trenger du:

4 dl lettkokte havregryn

4,5 dl melk

2,5 dl sammalt hvete

2,5 dl hvetemel/grovt

1 ts bakepulver

1 ts salt

2 ss sukker

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 250 grader.

– Varm opp melken i en liten kasserolle og tilsett havregryn.

– Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett melkeblandingen.

Rør raskt sammen, til det så vidt er blandet. Deigen er klissete.

– Hell deigen over på et stekbrett med bakepapir og klapp den ut til en sirkel med ca. 20 cm i diameter.

– Bruk en kniv, dyppet i mel, og skjær kaken i åtte spisser. Kniven bør ikke gå helt gjennom.

– Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.

Havrescones

Disse smaker godt med all slags pålegg. Ost med eple eller paprike, brunost, syltetøy, kremost og skinke. osv.