Grove frokostscones
Nystekte scones til frokost, er noe av det beste jeg vet og etter hvert som jeg har samlet en del oppskrifter går det ofte i det på helgefrokostene her i huset.
Her har du en variant med mye havre som gir en fantastisk smak. Prøv selv 🙂
Til 8 scones, trenger du:
4 dl lettkokte havregryn
4,5 dl melk
2,5 dl sammalt hvete
2,5 dl hvetemel/grovt
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
Slik gjør du:
– Sett ovnen på 250 grader.
– Varm opp melken i en liten kasserolle og tilsett havregryn.
– Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett melkeblandingen.
Rør raskt sammen, til det så vidt er blandet. Deigen er klissete.
– Hell deigen over på et stekbrett med bakepapir og klapp den ut til en sirkel med ca. 20 cm i diameter.
– Bruk en kniv, dyppet i mel, og skjær kaken i åtte spisser. Kniven bør ikke gå helt gjennom.
– Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.
Disse smaker godt med all slags pålegg. Ost med eple eller paprike, brunost, syltetøy, kremost og skinke. osv.