Grove eplesnurrer

Grove boller er perfekt når du vil ha noe godt til kvelds

Disse bollene er perfekte til et lite mellommåltid eller som kveldskos en hverdag du har lyst på noe ekstra godt. De er grove, men de vil ikke smake grove som rundstykker da de er søtet med banan, kardemomme og kanel og er luftige og fine.

Til ca. 16 snurrer trenger du:

2 dl. melk

1/2 pakke gjær

1/2 banan

50 g. kesam

1 ts. kardemomme

1 ts. vaniljesukker

2 egg

2,5 dl. grovt hvetemel

2,5 dl. sammalt hvete, fin

3 dl. hvetemel

Fyll:

Eplemos

1 eple

Kanel

Slik gjør du:

– Varm melken slik at den blir lunken.

– Bruker du fersk gjær smuldrer du denne i melken, mens bruker du tørrgjær har du det i sammen med det tørre. Begge deler funker fint.

– Bland alle de tørre ingrediensene.

– Ha melk, kesam, egg og bananbiter i melblandingen.

– Elt godt for hånd, eller kjør alt i en kjøkkenmaskin.

– Tilsett mer mel hvis nødvendig. Deigen skal slippe bakebollen.

– La deigen heve i 40 – 50 minutter.

– Kjevl deigen ut til et rektangel. Smør eplemos utover rektangelet og dryss litt kanel over.

– Rull sammen deigen til en pølse, og del opp i ca. 16 biter.

– Legg bollene på et bakepapirkledt stekebrett, eller ha de i hver sin muffinsform. Jeg brukte muffinsformer slik at ikke eplemosen skulle flyte utover.

– La bollene heve i 30 min.

– Pensle bollene med egg og trykk ned i noen små eplebiter i hver bolle.

– Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10 – 12 minutter.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply