Grove blåbærmuffins

Geniale muffins du kan ha med på tur. Eller bare nyte hjemme 😉 Masse havre, lite sukker og ikke noe smør. Ikke noe som er bedre enn det.

Hvis du har biola med blåbær hjemme kan du bytte ut melken med det. Blir det enda litt mer blåbærsmak. Anbefaler også frosne blåbær i stedet for de litt smakløse importerte..

Til 18 små muffins, trenger du:

2,5 dl havregryn

3 dl melk

200 g sammalt hvete, fin

50 g havremel (kan byttes ut med annet, f.eks. byggmel)

3 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 dl sukker (sukrin)

2,5 dl blåbær

1 egg

4 ss olje

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 180 grader.

– Bland havregryn og melk. La det stå og trekke i ca 10 min.

– Bland sammen mel, bakepulver, salt, sukker og blåbærene i en stor bolle.

– Rør sammen egg og olje. Ha det i havreblandingen.

– Ha det våte i det tørre og rør til alt så vidt er blandet.

– Fyll røren i små muffinsformer. Bruk gjerne et muffinsbrett, så får de en finere form.

– Stek muffinsene midt i ovnen i ca 20 minutter.

– Avkjøles på rist.