Grovbrød uten hevetid

Det finnes mange gode brød å få tak i på matbutikkene nå, men alikevel synes jeg ingenting slår hjemmelaget brød. Men for å lage brød selv må du som regel ha en del tid, og det er jo ikke alltid vi har. Derfor er dette brødet helt fantastisk, for det trenger ikke å heve i det hele tatt! 🙂

Til 2 brød trenger du:

1 l. kulturmelk eller yoghurt naturell

200 g. sammalt rugmel, grovt eller fint

400 g. sammalt hvete, grovt eller fint

200 g. hvetemel

100 g. solsikkekjerner

50 g. sesamfrø

50 g. linfrø

2 ts. bakepulver

2 ts. natron

1 ts. salt

75 g. honning eller mørk sirup

100 g. tyttebærsyltetøy

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 200 grader.

– Bland mel, frø, bakepulver, natron og salt i en bolle.

– Ha i kulturmelk/yoghurt og rør til alt er godt blandet.

– Ha i honning/sirup og syltetøy og rør til en jevn deig.

– Deigen blir nokså løs.

– Smør to brødformer og ha i deigen.

– Stek brødene nederst i ovnen i 50 – 60 minutter, til de er mørkebrune.

– Avkjøl brødene på rist.