Grov, tynn, hvit pizza

Italiensk på sitt beste!

Siden mannen er mest glad i den vanligste tomatpizzaen lagde jeg to tynne pizzaer denne gangen. En til meg og en til han. Her er oppskriften på min hvite pizza med mozarella og spekeskinke. Jeg tok ikke bildet etter at jeg hadde delt den opp, men jeg hadde selvfølgelig ruccola som topping. Smakte helt nydelig 🙂

Til 1-2 personer, trenger du:

2 tynne, runde bunner:

– 5 dl fibra/grovt hvetemel

– 2,5 dl lunkent vann

– 25 g gjær

– 2 ss olivenolje

– litt pizzakrydder

Hvitt fyll til 1 bunn:

– 50 g Philadelphia light eller orginal

– 2 store ss kesam

– 1 ts olivenolje

– Litt cajennepepper (smak deg fram hvor sterk du vil ha den)

– Revet ost av eget ønske

– 1 fersk mozarella

– spekeskinke

Slik gjør du:

– Bland alt det tørre til bunnen.

– Smuldre gjæren i det lunkne vannet og ha i melet.

– Ha i olje og elt godt og lenge.

– Sett til heving i ca 30 minutter.

– Sett ovnen på 275 grader og ha stekebrettet eller pizzasteinen i mens den blir varm.

– Rør sammen Philadelphia, kesam, olje og krydder.

– Når ovnen blir varm tar du ut brettet og legger bunnen på. Forstek i 3 minutter midt i ovenen.

– Ta bunnen ut og smør på sausen. . Strø over litt revet ost og fordel mozarellaen utover.

– Legg på skinke.

– Stek midt i ovnen i ca 7 minutter eller til oste er gylden.

– Del opp og strø ruccola over.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos. Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon. Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply