Grov, sunn og sprø pizzabunn

Denne bunnen ble utrolig god! Både grov, sprø og kjempe god smak. Ikke dumt at den har mye mer næring og er veldig mye bedre for kroppen enn den vanlige hvite hvetedeigen heller. I våre øyne er den ti ganger så god også. Må prøves!

Dagens topping blir: tomatsaus, 4 røkte kyllingpølser, 1 pakke bacon, paprika, mais og masse mozarella.

Til 3-4 personer, trenger du:

– 1 dl havremel

– 2 dl sammalt hvete eller spelt, fin

– 2 dl fibra

– 1 stor ss chiafrø (kan sløyfes)

– 1,5 ts tørrgjær

– 1 ts bakepulver

– ca 1 ss pizzakrydder

– 2,5 dl vann

– 2-3 ss olivenolje

Slik gjør du:

– Bland alle ingrediensene og la heve under plast så lenge som mulig.

– Sett ovnen på 250 grader.

– Kjevle ut til et rektangel og legg den på et bakepapir.

– Forstekes i 10-15 minutter.

– Legg på ønsket fyll og stek til osten er smeltet og gylden.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply