Grov pai med kylling og søtpotet
Litt annerledes enn vanlig pai hvor det er veldig mye egg og melk som fyller skallet. Denne er proppet full av godsaker som gulrot, kålrot, søtpotet, kylling og tomat. Den er ikke vanskelig å lage, men imponerer stort på middagsbordet 🙂
En nydelig, grov pai, med masse gode smaker 🙂
Til en stor pai, trenger du:
Bunnen:
100 g grovt hvetemel (eller vanlig)
75 g sammalt hvete, fin
50 g flytende margarin
75 g cottage cheese
1-2 ss vann
Fyll:
1 søtpotet (ca 150 g)
150 g gulrot
150 g kålrot
1/2 brokkoli
0,5 ts karri
0,5 ts paprikapulver
0,5 ss hvetemel
1 dl ferdig grønnsaksbuljong
2 kyllingfileter
2 egg
3 tomater
revet ost etter smak
Slik gjør du:
– Bland mel, margarin, cottage cheese og vann i en bolle til en fast klump.
– Dekk med plast og la hvile kaldt i ca 30 minutter.
Slik gjør du:
– Bland mel, margarin, cottage cheese og vann i en bolle til en fast klump.
– Dekk med plast og la hvile kaldt i ca 30 minutter.
– Skjær søtpotet og grønnsakene i små biter og kyllingen i strimler.
– Surr grønnsakene raskt i pannen.
– Stek kyllingen med rydde, mel og buljog.
– Pisk eggene og skjær tomater i skiver.
– Trykk ut deigen i en paiform og prikk bunnen godt med en gaffel.
– Forstek deigen i 10 minutter på 200 grader.
– Hell fyllet i paibunnen og ha eggene over.
– Legg tomatskiver på toppen og strø med ost.
– Stek paien i ca 30 minutter på midterste rille.
– Server med en god salat til 🙂