Grov foccacia med soltørket tomat

Foccacia er et utrolig godt brød, som jeg lager rett som det er. Dette brødet gjør seg veldig godt til supper og gryteretter, men er også veldig godt  med pålegg på. Denne gangen har jeg laget det med soltørket tomat. Jeg pleier ofte å ha på sorte oliven sammen med soltørket tomat, men mannen i huset er ikke altfor glad i oliven derfor fikk ikke dette være med denne gangen. 😉

Til en langpanne trenger du:

7 dl. vann, 25 grader

1/2 pakke gjær, tørr eller fersk

1 ts sukker

1 ts salt

500 g. sammalt hvete, fin

400 – 500 g. mel, grovt eller fint (eller en blanding)

Olje

Soltørket tomat, i små biter

Evt. svarte oliven, delt i to

Maldonsalt

Slik gjør du:

– Bruker du fersk gjær rører du ut denne i vannet.

– Bland alle ingrediensene (hold igjen litt av melet, og se an hvor mye du trenger) i en kjøkkenmaskin. Du kan også elte for hånd, men det skal eltes i 10 minutter i maskinen, så det kan bli tungt. :-)

– Når deigen er ferdig eltet ringler du over litt olivenolje.

– La deigen heve i ca. 40 minutter.

– Legg et bakepapir i en langpanne og hell deigen over. Det kan hende du må dra den ut med en slikkepott.

– La deigen heve i 45 minutter.

– Trykk ut groper i deigen med fingeren din, og ha soltørket tomat og oliven i gropene.

– Ringle over olje, og dryss maldonsalt over.

– Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca. 25 minutter.