Grønnsaker i sennepsaus

Det er sooooool og vår 🙂 Dette må nytes med grillmat!

For å slippe og stå lenge inne i det fine været er det greit med enkelt og lettlaget tilbehør. Dette lager du på 10 minutter og det smaker fantastisk godt. Bytt ut med grønnsaker du liker eller tilsett kokt potet for en annerledes potetsalat.

Smaker godt til all type grillet kjøtt.

 

Til 2 personer, trenger du:

Saus:

– 1 egg

– 1 ss sterk sennep

– 3 dl rapsolje

– 2 ss hvitvinseddik

– Salt og pepper

Grønnsaker:

– 1/2 blomkål

– 150 g sukkererter

– 1 pakke reddiker

Pynt gjerne med peanøtter og tørkede tranebær

Slik gjør du:

– Pisk egg og sennep sammen og visp inn oljen litt av gangen til du får en jevn blanding.

– Ha i eddik og smak til med salt og pepper.

 

– Del blomkålen i 1 cm tykke skiver og bryt de opp i små buketter.

– Del sukkerertene i to og ha grønnsakene i kokende vanni 30 sek – 1 minutt.

– Hell av vannet og avkjøl noe før du blander det i sausen.

– Skjær reddiker i tynne skiver og bland i.

– Server med et dryss av nøtter og tranebær.