frokostblanding

Frokostblanding med kokos

Det går mye i frokostblandinger hjemme hos oss. Sunt, godt og veldig lettvint på morgenen før jobb. Den første oppskriften på frokostblanding som jeg la ut er det masse kanel i, og siden Marius ikke er like begeistret for kanel som jeg er måtte jeg eksperimentere med andre smaker. Her er en med kokos, som er minst like god som den forrige, og da selvfølgelig bedre i Marius sine øyne 😉

Denne kan du også lett gjøre glutenfri, ved å bruke glutenfrie havregryn.

[blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[one_half]

Du trenger:

250 g havregryn

100 g mandler

50 g pekan eller valnøtter

50 g kokos

2 dl frø etter ønske (solsikke, gresskar, melonkjerner)

1 dl sesamfrø

0,5 dl chiafrø (kan sløyfes)

1 klype havsalt (kan sløyfes)

6 store ss honning

3 ss rapsolje

1 kopp med tørket frukt (rosiner, goji, tranebær, aprikos, mango, kokosflak)

[/one_half]
[one_half_last]

Slik gjør du:

– Grovhakk nøtter og mandler

– Blan alle de tørre ingrediensene i en stor bolle

Varm olje og honning på lav temperatur til honningen har smeltet helt. Rør det inn i det tørre. Bland godt.

– Fordel alt utover to stekebrett med bakepapir.

– Stek begge platene på varmluft på 140 grader i ca 35 minutter. Rør litt underveis i stekingen og pass på at ikke noe brenner seg.

– La det avkjøles og bland inn tørket frukt.

– Hell over på en lufttett boks og nyt til yoghurt, melk, biola eller det du måtte ønske 🙂

/one_half_last]

 

 

[posts_carousel title=”Nyheter i samme kategori” item_count=”12″ category=”all” show_title=”yes” show_excerpt=”yes” show_details=”yes” excerpt_length=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply