Fiskegrateng med bacon og erter

En perfekt måte å få barna (eller kresne voksne..) til å spise fisk 🙂

Du har kanskje lagt merke til at det er veldig lite fiskeoppskrifter på denne bloggen..? For å være helt ærlig er det fordi jeg ikke er spesielt glad i fisk selv. Men nå som det har kommet en liten frøken i familien må jo mor ta seg sammen og lage fiskemiddager. Derfor ble det fiskegrateng denne uken. Og gjett om det smakte! Den ble utrolig god og kommer til å bli en gjenganger i denne familien 🙂

Jeg serverte med tyttebærsyltetøy og kokte grønnsaker. Mmmmm…sier jeg bare.

Til 4 personer, trenger du:

– 400 g torsk (gjerne frossen i blokk)

– 3 dl makaroni (grov)

– 1 pakke bacon

– 3 ss smør/margarin

– 5 ss hvetemel

– 4 dl melk

– 3 egg

– 1 pakke bacon

– 1-2 dl frosne erter

– salt, pepper og muskat

– ca 2 dl revet ost

– 1 dl strøkavring

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 240 grader og legg baconet utover et stekebrett med bakepapir. Stek i 8 minutter.

– Kok makaroni i 5-6 minutter og skyld i kaldt vann.

– Kok opp vann og trekk kjelen av varmen. La fisken trekke i fem minutter.

– Hell av vannet og riv fisken i mindre biter med to gafler.

– Smelt smøret og rør inn hvetemel. Skru ned varmen og rør inn melken litt etter litt. Rør godt mellom så det ikke blir klumper.

– La det småkoke i noen minutter og smak til med krydder.

– Ta kjelen av platen og rør inn ett og ett egg. Rør inn 1 dl av osten tilslutt.

– Bland inn fisken, erter og bacon, som du klipper i mindre biter.

– Hell alt over i en smurt ildfast form og strø over resten av osten og kavring.

– Sett ovnen ned på 200 grader.

– Stekes på nederste rille i ca 30 minutter.

– Kok valgfrie grønnsaker og server med tyttebærsyltetøy.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply