Falafel med epletzatziki

Snaddermat!

Nå har jeg bestemt meg! 1 dag med fisk og 1 dag med vegetar i uka. Kjøttelskere som vi er, blir det altfor mye kjøtt i løpet av uka. I dag falt valget på falafel med ris og epletzatziki. Marius var superskeptisk! Middag uten kjøtt? Men jaggu, fikk jeg tommel opp. Dette var snadder. Lille Amanda slukte også en stor porsjon og koste seg veldig.

Jeg brukte tørkede kikerter i dag, så hvis du vil bruke det bør det planlegges litt siden de bør ligge i bløt i MINST 6 timer, men gjerne lenger. Det beste er å legge de i vann over natten så er de klare til neste dag.

Til 3-4 personer, trenger du:

– 2 dl tørkede kikerter (lagt i vann over natten)

– 1 liten bit frisk ingefær

– 1 ts bakepulver

– 0,5 ts tørket chili, eller mer om du liker det sterkt

– 1 ts spisscummin

– 1 ts salt (sløyfes om du lager til barn)

– 0,5 ts malt koriander

– 1 sjarlottløk

– 1 fedd hvitløk

– 4 ss valgfritt mel (glutenfritt hvis du lager til allergikere)

 

Epletzatziki:

– 1 boks mager kesam

– 1 syrlig eple

– 0,5 ts dijonsennep

– 1-2 ts sukker

Slik gjør du:

– Sil av vannet og ha kikertene i en kjøkkenmaskin sammen med løk, hvitløk, krydder og bakepulver.

– Kjør til en kornete masse.

– Ha i litt og litt mel og kjør godt med mikseren imellom.

– Kna deigen lett sammen med hendene og sett den kaldt i ca to timer med plast over.

– Riv eplet og bland med kesam, sennep og sukker.

– Sett det kaldt så smakene får satt seg fram til servering.

– Form kikertdeigen til runde boller og stek de i en varm panne med olje eller smør.

– Trykk de litt flate med en gaffel.

– Servèr nystekte med ris, epletzatziki og masse salat.

MMMMM… Da er det bare å nyte!

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply